باورهای اشتباه

در بخش باور http://nakhshinfathi.ir/1700/ به طریقه ایجاد آن پرداختیم. حال دو باور اشتباه  که باعث کاهش اعتماد‌به‌نفس ما می‌شوند را بررسی می‌کنیم. 

۱. باورِ اشتباهِ «ببخشید» برای شروع و سرِ صحبت باز کردن. وقتی ما مرتب از این کلمه در ابتدای صحبت‌هایمان استفاده می‌کنیم، مخاطب خود را متوجه ضعف اعتمادبه‌نفس خود می‌کنیم. زمانی باید این کلمه را به کار ببریم که کار اشتباهی انجام داده یا حق کسی را ضایع کرده باشیم. در غیر این صورت به کار بردن کلمه ببخشید درست نیست.

مثلا: وقتی ما به قصد خرید از مغازه یا فروشگاهی، مکانی و یا در صفی به انتظار نشسته‌ایم و در‌خواستی داریم، با گفتن کلمه «ببخشید! این کالا قیمتش چنده؟» یا برای کنار رفتن کسی که مانع رفتن ما شده است بگوییم «ببخشید» قبل از هرچیزی حس خودمان را نسبت به خود بد کرده و ضعف اعتماد‌به‌نفس را نشان داده‌ایم. به جای این کلمه «ببخشید» می‌توانیم در‌خواست خود را به صورت «میشه قیمت این کالارو بگید؟» «میشه اجازه بدین من رد شم؟» بیان می‌کنیم. اینجا ما هم اعتماد‌به‌نفس خوب و هم قاطعیّت خود را نشان می‌دهیم.

۲. به کار بردن لفظ «زشته‌».

وقتی در صحبت‌های خود از «زشته‌های بی‌مورد» استفاده می‌کنیم. مثلا: ممکن است در جواب درخواستِ دوست خود که لازم است «نه» بگوییم و ما بگوییم: «زشته نباید نه بگم» یا برای بیرون رفتن از خانه عجله داریم و بگوییم: «زشته بدون آرایش از خونه بیرون برم» یا وقتی دارای سلیقه خاصی هستیم و با بقیه دوستان فرق داشته باشیم، به خاطر این «زشته» از خواسته خود چشم‌پوشی کنیم.

این «زشته» ها باعث ضربه زدن به اعتماد‌به‌نفس ما می‌شوند. درصورتی‌که اصلا زشت نیست، بلکه با تکرار در ذهن خود یا گفته‌های دیگران به باور غلط تبدیل شده‌اند.

ما باید خود را دوست داشته باشیم و از این باورهای اشتباه دوری کنیم.

 

به اشتراک بگذارید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در linkedin
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *